2008-04-07

wannabuyit

Vissa människor saknar kontakt med verkligheten. Eller så är det möjligen så att det finns en mängd parallella universum där verkligheten ser annorlunda ut. (Och nu pratar jag inte om helt osannolika saker som att Ken Ceder skulle ha en snygg frisyr utan mer jordnära förändringar, kanske är Leif Pagrotsky två meter lång där) Men när vi talar om avsaknad av verklighetskontakt är det svårt att inte nämna mannen bakom Billy Butts favoritpulpet sen alla kvällstidningsjournalister skaffade hemliga mobilnummer: Carl Olof Schlyter.

I vår enorma och ständigt ökande samling av idiotiska uttalanden ligger faktiskt följande lagom högt placerat på både idiotiskalan och skitsnacksskalan:

- Det är fullt realistiskt att vi är större än Aftonbladet om fem år, vi har ett försprång genom att vi inte har hundratals trögrörliga journalister, säger Carl Olof Schlyter (Dagens Media)

Med sig i båten hade han då denne evinnerlige JSvH, men också Greger Larsson och (inte minst) den svenska kvalitetsjournalistikens fyrbåk nummer ett, den oförliknelige Daniel "Nyllet" Nyhlén. Det kunde naturligtvis bara gå på ett sätt. Med en sådan fast hand kring den kommersiella journalistiken så... tja, inkråmet i Sourze köptes av Traction. Carl Olof Schlyter ska nu bli större än Aftonbladet i ny regi. Skulderna blir kvar i gamla bolaget (Resume).

jante väntar med spänning på resultatet av femårsplanen. Vi håller inte andan.

No comments: