2008-04-13

Marie Bergman Redux

Ibland önskar vi på jante att vi blev förstatligade. För då kunde vi uppenbarligen göra bort oss ordentligt och ändå få ett nytt mysigt jobb. Michael Strömbäck, Försäkringskassans it-utvecklingschef har "av familjeskäl" valt att lämna sitt jobb.
(CS) Uppenbarligen får han ett nytt jobb istället. På Försäkringskassan. Att, direkt underställd generaldirektören, ansvara för it-samverkan med andra myndigheter.

(Det är någonstans här vi inser att verkligheten överträffar dikten, förmodligen kommer Michael Strömbäck att inom kort utnämnas till generaldirektör för ett nyinrättat IT-verk)

Men frågan som ändå slår oss är varför Michael Strömbäck inte behöver städa upp efter sig? Vi rekommenderar att han får stanna tills det är klart men naturligtvis med nersatt ersättning, vad sägs om 70 procent av sin sjukpenninggrundande inkomst?

På det hela taget är det här debaclet en ganska bra termometer på läget i statlig (och kommunal) förvaltning när det gäller utveckling av nya system, teknikval och framåtsyn. Men även om sakkunniga med insyn klagar så förändras ingenting. Förmodligen kommer skattemyndigheten snart att installera SAP också, fördelen med det är väl att slumpmässiga skatteåterbäringar kan tänkas komma ända upp till 13 gånger per år.

No comments: